Λίγα λόγια για την ArTmech

Λίγα λόγια για την ArTmech

Το 2019 υπήρξε μια χρονιά ορόσημο στην  επαγγελματική μας πορεία. Με την online ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών να αυξάνεται ραγδαία, αποφασίστηκε να μπουν οι βάσεις για μια καινοτόμο επιχείρηση που θα έχει ως αντικείμενο τόσο τη δια ζώσης αλλά και τη διαδικτυακή εξυπηρέτηση, ως επί τω πλείστον, τόσο σε επιστημονικά ζητήματα όσο και σε θέματα τέχνης με στόχο την υλοποίηση έργων μικρής και όχι μόνο κλίμακας, όπου θα κυριαρχεί η ταχύτητα και η  ικανοποίηση των πελατών σε συνδυασμό με λογικές τιμές

Η γνώση και εμπειρία χρόνων που απέκτησε ο καθένας μας στον τομέα του, βρήκε τελικά τον τρόπο να επικοινωνηθεί και να προσφερθεί σε όποιο σημείο της χώρας ζητηθεί.

Το γραφείο εδρεύει στα Ιωάννινα και το αποτελούν ο Αλέξης Τσιώνης και η Βάσω Τσιώνη.

Αλέξης Τσιώνης

Αλέξης Τσιώνης

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα.
Ολοκλήρωσε τους δύο κύκλους σπουδών του Τ.Ε.Ε Ιωαννίνων στο τμήμα Ηλεκτρολογίας εσωτερικών εγκαταστάσεων, από όπου και αποφοίτησε και εισήχθη με υποτροφία στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Μετά την αποφοίτησή του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, απασχολήθηκε σε διάφορους τομείς πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, όπως αυτοματισμούς και κατασκευή βιομηχανικών ηλεκτρολογικών πινάκων με PLC αλλά και εσωτερικές ηλεκτρικές και ψυκτικές εγκαταστάσεις. Εργάστηκε ως πωλητής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε μεγάλες εγχώριες αλυσίδες, όπου και ήρθε σε επαφή με την τεράστια γκάμα υλικού, εταιριών και τεχνιτών, γεγονός που συνέβαλε στην απόκτηση μεγάλης εμπειρίας σε θέματα καινοτομίας των προϊόντων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασιακής εμπειρίας, ήρθε σε επαφή με τον τομέα του οικιακού και του επαγγελματικού φωτισμού, ο οποίος του κέντρισε το ενδιαφέρον και αποτελεί μέχρι και σήμερα το αποκλειστικό πεδίο ενασχόλησης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον αρχιτεκτονικό φωτισμό και σχετικά σεμινάρια κρατικά αναγνωρισμένα.

Παράλληλα με  τις πανεπιστημιακές   του σπουδές, ξεκίνησε σπουδές στην κλασσική κιθάρα το 1999  και συνέχισε με ακουστική και ηλεκτρική. Στην διάρκεια  των φοιτητικών χρόνων στην Πάτρα, πήρε μέρος σε πληθώρα μουσικών σχημάτων όπου και καλλιέργησε το μοντέρνο και αυτοσχεδιαστικό του ύφος. Με τη επιστροφή  στη γενέτειρά του, συνέχισε τις κλασσικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων στην τάξη του Αλέξη Μπάγια, από όπου και πήρε το πτυχίο του με «άριστα παμψηφεί». Είναι δάσκαλος κιθάρας σε μουσικά εργαστήρια και ωδεία από το 2013. Για πάνω από μια δεκαετία συμμετέχει σε εκδηλώσεις ως κιθαρίστας ερμηνευτής και  ως μουσικοσυνθέτης-τραγουδοποιός. Έχουν εκδοθεί δύο  προσωπικές μουσικές συλλογές “Από τη Βάλια Κάλντα στο Νησί” (2018) και “Αχολογιά” (2020) και έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς τοπικούς ερμηνευτές αλλά και γνωστούς του χώρου όπως ο Μάκης Σεβίλογλου και ο Νίκος Στρατάκης. Έχει γράψει μουσική για αφηγήσεις παραμυθιών και έχει ερμηνεύσει συνθέσεις του σε τοπικά φεστιβάλ.

Βάσω Τσιώνη

Βάσω Τσιώνη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου ολοκλήρωσε τη σχολική εκπαίδευση. 

Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το δίπλωμά της και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει απασχοληθεί τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά έργα ως μελετητής και επιβλέπουσα

Το 2012 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο του Interior Design. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στον «Περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων και κτιρίων» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

Το 2019 εισήχθη στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου παρακολουθεί μαθήματα μέχρι και σήμερα. 

When Art meets Sience

Όλα τα παραπάνω γίνανε με αγάπη και σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο σήμερα όπου η επιστήμη συναντάει την τέχνη με αρμονία, προς μια συνύπαρξη συνεχούς έμπνευσης.